Website Het Verhaal van Groningen vernieuwd

De website over cultureel erfgoed www.hetverhaalvangroningen.nl is grondig vernieuwd. De nieuwe site heeft een frisse uitstraling en is aantrekkelijk voor een breed publiek. Vanaf donderdag 6 oktober om 17.00 uur kan iedereen terecht op deze verbeterde verzamelplaats. Dan wordt de nieuwe website officieel gelanceerd door gedeputeerde van cultuur Piet de Vey Mestdagh.

De website vol cultureel erfgoed www.hetverhaalvangroningen.nl is grondig vernieuwd. De nieuwe site heeft een frisse uitstraling en is aantrekkelijk voor een breed publiek. Vanaf donderdag 6 oktober om 17.00 uur kan iedereen terecht op deze verbeterde verzamelplaats. Dan wordt de nieuwe website officieel gelanceerd door gedeputeerde van cultuur Piet de Vey Mestdagh.

Persoonlijke verhalen

Op de nieuwe site staan naast historische teksten ook veel beeld: van foto's tot films en video's. Niet alleen culturele organisaties kunnen bijdragen aan de website. Nieuw is dat iedereen, op een simpele manier, zijn eigen verhaal en beeld kan plaatsen. Droge feiten worden zo verlevendigd met persoonlijke verhalen. Wie wil kan ook reageren op andere verhalen. Ook de verwijzingen naar het Grunneger erfgoed zijn flink verbeterd. Tot slot zijn in de agenda evenementen te vinden met achtergrondverhalen.

Collecties

U kunt op de website terecht voor een uitgebreide en toegankelijke beschrijving van het cultureel erfgoed van stad en provincie Groningen: van de Martinitoren tot de Groninger klomp en van het verre verleden tot wat gisteren is gebeurd. Collecties van bijvoorbeeld Het Groninger Museum, de Groninger Archieven en de Stichting Oude Groninger Kerken kunnen hier teruggelezen en bekeken worden. Verder zijn de verhalen achter de vele culturele projecten die georganiseerd worden, zoals bijvoorbeeld De Grens Voorbij, of films van Hou ’t Was en Beno’s Stad, op de website te vinden.