Website en app voor beweging gehandicapten in gebruik genomen

Waar kan je terecht als je een handicap hebt en wilt sporten of bewegen in de provincie Groningen? Dat is vanaf nu te vinden op de website en app van Uniek Sporten, een initiatief van het Fonds Gehandicaptensport. Zowel de website als de app bestonden landelijk al, maar zijn nu ook voor onze provincie beschikbaar. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en paralympisch zeilster Sandra Nap namen op 3 november de website en app officieel in gebruik, in revalidatiecentrum Beatrixoord in Haren.

Sportaanbod

De website van Uniek Sporten en app, beschikbaar voor iOS en Andoid, laten zien welke mogelijkheden er op het gebied van sport of bewegen in de buurt beschikbaar zijn. Er zijn filmpjes, locaties, aanvangstijden en contactpersonen te vinden. Verder kunnen gebruikers op de site en app terecht voor het laatste nieuws op het gebied van aangepast sporten en de agenda met lokale en landelijke evenementen en activiteiten.

Meer regio's

De sportzoeker Uniek Sporten is inmiddels in diverse regio's actief. De komende maanden komt daar nog een aantal regio's bij. Het is de bedoeling dat eind 2017 het aanbod van heel Nederland in kaart is gebracht.