Wat is er de komende weken te doen in Groningen?

In de provincie is in de aanloop naar de zomer genoeg te beleven. Vliegtuigliefhebbers kunnen met Pinksteren terecht in Oostwold voor de Airshow. Verder vinden op 6 juni in Groningen de Nacht van Kunst & Wetenschap en de Special Olympics plaats. In Nieuw-Buinen wordt tot 7 juni de voorstelling Iemandsland gespeeld. De evenementen krijgen subsidie van de provincie.

In de provincie is in de aanloop naar de zomer genoeg te beleven. Vliegtuigliefhebbers kunnen met Pinksteren terecht in Oostwold voor de Airshow. Verder vinden op 6 juni in Groningen de Nacht van Kunst & Wetenschap en de Special Olympics plaats. In Nieuw-Buinen wordt tot 7 juni de voorstelling Iemandsland gespeeld. De evenementen krijgen subsidie van de provincie.

Oostwold-Airshow

Tijdens de Pinksterdagen staat het Groninger Oldambt in het teken van de Oostwold-Airshow. Dit jaar zelfs twee dagen lang, met een keur aan schitterende klassieke vliegtuigen en activiteiten, zoals een tentoonstelling van oude en moderne vliegtuigen, een markt en theatervoorstellingen. Zondag 24 mei is het terrein open vanaf 11.00 uur en maandag 25 mei vanaf 9.00 uur. 

Iemandsland

De muziektheatervoorstelling Iemandsland speelt tot 7 juni in de schuur van een akkerbouwbedrijf aan de rand van het Drentse Nieuw-Buinen. De voorstelling is een combinatie van verhalen, scènes en liedjes. Centraal staan de belevenissen van een man die na dertig jaar terugkomt in de Veenkoloniën.

Special Olympics Regionale Spelen

Op zaterdag 6 juni 2015 vinden in de stad Groningen de Special Olympics Regionale Spelen plaats. Het evenement biedt jongeren en volwassenen uit het Noorden met een (verstandelijke) beperking de mogelijkheid om op hun eigen niveau tegen gelijkwaardige sporters uit te komen. Ongeveer 600 sporters zullen het tegen elkaar opnemen met bijvoorbeeld voetbal, basketbal, tennis en judo. Bekijk ook het promotiefilmpje.

De Nacht van Kunst & Wetenschap

Tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap in Groningen kunnen bezoekers op 6 juni vanaf 19.30 uur tot laat genieten van lezingen, workshops, tentoonstellingen, debatten, wetenschappelijke experimenten, muziek, theater, dans en unieke voorstellingen. Het evenement wordt georganiseerd door het Groninger Forum en is een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen, het Universitair Medisch Centrum Groningen en de gemeente Groningen.