Wad een Workshop genomineerd voor publieksprijs archeologie

Wad een Workshop maakt kans op de Prijs der Nederlandse Publieksarcheologie 2015. Met Wad een Workshop van de stichting Erfgoed Partners kunnen deelnemers samen met onderzoekers op ontdekkingstocht door het Groninger waddengebied. In totaal zijn er vier projecten genomineerd voor de publieksprijs. Stemmen kan tot 20 oktober.

Wad een Workshop maakt kans op de Prijs der Nederlandse Publieksarcheologie 2015. Met Wad een Workshop van de stichting Erfgoedpartners kunnen deelnemers samen met onderzoekers op ontdekkingstocht door het Groninger waddengebied. In totaal zijn er vier projecten genomineerd voor de publieksprijs. Stemmen kan tot 20 oktober.

Verschillende excursies

Wad een Workshop is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie, via het Activiteitenbudget Cultuur, en ging van start in april 2015. Sindsdien zijn er meerdere excursies door het waddengebied georganiseerd, met steeds een ander thema. Samen met archeologen en geologen gaan de deelnemers doormiddel van boringen in de grond op zoek naar de historische opbouw van de ondergrond. De resultaten worden vervolgens online gedeeld met het publiek. Er vinden in 2015 nog tot en met oktober tochten plaats.

Tweede editie

De stichting Archeologie en Publiek reikt dit jaar voor de tweede keer de Prijs der Nederlandse Publieksarcheologie uit aan succesvol, vernieuwend publieksproject. De prijs wordt toegekend aan het project dat het beste inspeelt op de presentatie van archeologie en het vertalen en verbeelden daarvan richting het publiek.