Waarschuwing blauwalg Reitdiep en Suyderoogh, De Akkerhoeve weer veilig

De provincie Groningen waarschuwt voor blauwalg in het Reitdiep bij Garnwerd en in zwemplas Suyderoogh bij Lauwersoog. De waarschuwing die gold voor de zwemplas bij camping De Akkerhoeve in Niebert, is komen te vervallen. Bij een waarschuwing is een lage concentratie in het water aangetroffen. Dit betekent een gering risico voor de volksgezondheid. Zwemmers kunnen last krijgen van huidirritatie of maag- en darmklachten. In het geval van een negatief zwemadvies is de concentratie blauwalgen hoger en bestaat ook een groter risico voor de volksgezondheid. Er zijn borden bij de zwemplassen geplaatst om zwemmers hierover te informeren.

 

De provincie Groningen waarschuwt voor blauwalg in het Reitdiep bij Garnwerd en in zwemplas Suyderoogh bij Lauwersoog. De waarschuwing die gold voor de zwemplas bij camping De Akkerhoeve in Niebert, is komen te vervallen. Bij een waarschuwing is een lage concentratie in het water aangetroffen. Dit betekent een gering risico voor de volksgezondheid. Zwemmers kunnen last krijgen van huidirritatie of maag- en darmklachten. In het geval van een negatief zwemadvies is de concentratie blauwalgen hoger en bestaat ook een groter risico voor de volksgezondheid. Er zijn borden bij de zwemplassen geplaatst om zwemmers hierover te informeren.

Laatste nieuws

Het laatste nieuws over blauwalg wordt bekend gemaakt via onze website, waar u een kaart van de zwemplassen vindt. Ook kunt u bellen met de zwemwatertelefoon van de provincie Groningen (tel. 050 - 316 4455) of kijken op NOS teletekst pagina 725. Informatie over mogelijke gezondheidsklachten vindt u op de website van de GGD Groningen. U kunt ook telefonisch contact opnemen met het Informatie Centrum Gezondheid van de GGD (tel: 050 367 41 77 op werkdagen van 10.00 tot 16.30 uur).