Waarnemend burgemeester Henk Bakker benoemd in Bedum

Henk Bakker wordt waarnemend burgemeester van de gemeente Bedum, van 16 februari tot en met 31 december 2016. Dat heeft commissaris van de Koning Max van den Berg besloten op verzoek van en na overleg met de fractievoorzitters van de gemeente. Bakker heeft woensdag 3 februari de eed afgelegd op het provinciehuis, in het bijzijn van de commissaris van de Koning.

Henk Bakker wordt waarnemend burgemeester van de gemeente Bedum, van 16 februari tot en met 31 december 2016. Dat heeft commissaris van de Koning Max van den Berg besloten op verzoek van en na overleg met de fractievoorzitters van de gemeente. Bakker heeft woensdag 3 februari de eed afgelegd in het provinciehuis, in het  bijzijn van de commissaris van de Koning.

Waarnemer

Bakker (1952) is lid van het CDA. Hiervoor was hij onder meer burgemeester van Bedum en gemeentesecretaris van Groningen. De gemeentelijke herindeling was aanleiding om Bakker te vragen nog wat langer te blijven. Hij gaat per 1 januari 2017 met pensioen. Afhankelijk van het verloop van de herindeling wordt daarna opnieuw een waarnemer benoemd.

Herindeling

Na het verschijnen van het eindrapport van de visitatiecommissie 'Bestuurlijke Toekomst Groningen'(rapport Jansen) werd duidelijk dat alle gemeenten in de provincie Groningen nadenken over gemeentelijke herindeling. Aangezien er een reĆ«le kans is op een gemeentelijke herindeling, is de benoeming van een benoemde burgemeester voor de periode van zes jaar dan niet meer mogelijk. Om deze reden is besloten de vacature van burgemeester nu niet open te stellen.

Lees meer over de gemeentelijke herindeling in ons dossier.