Vrijwilligersprijs voor Zwembad Electra, Vrienden UMCG en Kanaalpop

Zwembad Electra in Zuidhorn, Stichting Vrienden van het UMCG in Groningen en Kanaalpop in Zuidhorn hebben de Provinciale Vrijwilligersprijs in de wacht gesleept. De drie winnaars, in de categorieën Leefbaarheid, Zorg en Jeugd, werden maandagavond 3 december in het provinciehuis bekendgemaakt. De winnende vrijwilligersorganisaties ontvingen een cheque van 3.000,- euro uit handen van gedeputeerde Marianne Besselink.

 

Zwembad Electra in Zuidhorn, Stichting Vrienden van het UMCG in Groningen en Kanaalpop in Zuidhorn hebben de Provinciale Vrijwilligersprijs in de wacht gesleept. De drie winnaars, in de categorieën Leefbaarheid, Zorg en Jeugd, werden maandagavond 3 december in het provinciehuis bekendgemaakt. De winnende vrijwilligersorganisaties ontvingen een cheque van 3.000,- euro uit handen van gedeputeerde Marianne Besselink. 

Zwembad Electra

Voor Zwembad Electra zijn al 45 jaar lang vrijwilligers verantwoordelijk. Zij onderhouden het zwembad, zorgen dat het open is in de zomermaanden en organiseren diverse activiteiten. Volgens de jury is het zwembad een voorbeeld voor andere zwembaden. Ook prijst de jury de gevarieerde samenstelling van de groep vrijwilligers: jong en oud en alles daar tussenin. Zo werken ook asielzoekers mee en mensen met een uitkering.

Vrienden van het UMCG

De Stichting Vrienden van het UMCG bestaat al sinds 1989. Binnen de stichting zetten 400 vrijwilligers zich in voor patiënten in het UMCG. De jury is vooral onder de indruk van het grote aantal vrijwilligers en de verscheidenheid van de activiteiten. Met hun inzet veraangenamen de vrijwilligers het bezoek of verblijf van patiënten in het ziekenhuis. De mediavrijwilligers zenden bijvoorbeeld dagelijks programma’s uit speciaal voor de kinderen die verblijven in het Beatrix Kinderziekenhuis, onderdeel van het UMCG.

Kanaalpop

Kanaalpop is in 2008 ontstaan vanuit het jongerenwerk in Zuidhorn. Een groep van zo’n 40 jonge vrijwilligers organiseert jaarlijks een groots en gevarieerd muziekfestival. Ze worden daarbij ondersteund door een aantal oudere vrijwilligers. De jury vindt Kanaalpop een mooi voorbeeld van een activiteit vóór en dóór jongeren. Jongeren geven hiermee vorm aan hun eigen muziekcultuur.