Vrijwilligersorganisaties vallen in de prijzen

Vier vrijwilligersorganisaties vielen maandag 10 december in de prijzen: Speelweek Leek, MuzeeAquarium Delfzijl, stichting De Brug regio Veendam en zorgboerderij De Mikkelhorst uit Haren. Zij waren de winnaars van de Provinciale Vrijwilligersprijs 2018. Gedeputeerde Eelco Eikenaar maakte de winnaars maandag 10 december bekend tijdens een feestelijke avond in het provinciehuis. Met de prijs spreekt de provincie haar waardering uit voor vrijwilligers.

Prijzen

Er werden prijzen uitgereikt in drie categorieën: jeugd, zorg en sport. De Speelweek Leek won de prijs in de categorie jeugd, de prijs voor de categorie zorg ging naar zorgboerderij De Mikkelhorst en Stichting De Brug regio Veendam kreeg de prijs in de categorie sport. De winnaars kregen ieder een bedrag van € 3000. De overige genomineerden, Kinderspeelweek Loppersum, buurthuis Jipsinghuizen, loopgroep Bedum en ZorgSaam Oldehove, ontvingen een aanmoedigingsprijs van
€ 1000.

Categorie Jeugd: Speelweek Leek

De Speelweek is al sinds 1973 een begrip in Leek en omstreken. Jaarlijks doen meer dan 250 kinderen hieraan mee. Kinderen die zelf niet in de mogelijkheid om op vakantie te gaan kunnen tijdens de speelweek hutten bouwen, zwemmen, survivallen en knutselen. De organisatie bestaat uit 80 vrijwilligers vanaf 13 jaar. Vaak hebben de vrijwilligers eerder zelf deelgenomen aan de speelweek.

Categorie Leefbaarheid: MuzeeAquarium Delfzijl

Stichting MuzeeAquarium in Delfzijl heeft een bijzondere collectie op het gebied van geologie, archeologie, scheepvaart en de geschiedenis van Delfzijl. Ruim 70 vrijwilligers zetten zich in voor het museum. Zij hebben ervoor gezorgd dat het museum is blijven bestaan en dat het zeven dagen per week is geopend.

Categorie Zorg: Zorgboerderij de Mikkelhorst

Stichting Zorgboerderij de Mikkelhorst in Haren is een ecologische zorgboerderij waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Bijna 90 vrijwilligers werken er samen met de deelnemers en medewerkers van de zorgboerderij.

Categorie Sport: Stichting De Brug regio Veendam

Stichting De Brug regio Veendam organiseert sport- en spelactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. De stichting bestaat bijna 40 jaar en heeft ook 40 vrijwilligers die deze mensen helpen met zwemmen, maar ook activiteiten of feesten voor hen organiseren.