Vrijwilligers en geld welkom bij De Belevenis

Groningen maakt zich op voor een uniek evenement: De Belevenis. Dit reizende uitgaanscentrum voor mensen met een ernstige meervoudige beperking en dementerende ouderen komt dit voorjaar naar Groningen.

Groningen maakt zich op voor een uniek evenement: De Belevenis. Dit reizende uitgaanscentrum voor mensen met een ernstige meervoudige beperking en dementerende ouderen komt dit voorjaar naar Groningen.

Diensten, middelen en menskracht

Commissaris van de Koningin Max van den Berg is ambassadeur geworden voor dit evenement. Hij nodigde maatschappelijke organisaties, regionale bedrijven en zorginstellingen afgelopen dinsdag 1 februari uit voor een presentatie. De insteek was om de Belevenis voor de noordelijke provincies gezamenlijk te realiseren. Met geld, maar ook met diensten, middelen en menskracht.

Sprookjesachtig

De Belevenis komt van medio april tot medio juni naar Kardinge in de stad Groningen en zet daar een enorme verplaatsbare tent van ruim 1.600 m2 neer. Daarbinnen genieten de gasten van acht sprookjesachtige themawerelden waar iedereen binnen zijn of haar mogelijkheden een fantastische dag uit kan beleven. De decors en attracties zijn gericht op het stimuleren van de zintuigen: horen, zien, ruiken, voelen en proeven.

Reizend evenement

Stichting de Belevenis werd in april 2008 opgericht met als doel te voorzien in een groeiende uitgaansbehoefte van dementerende ouderen, mensen met een ernstige verstandelijke beperking en hun omgeving. De Belevenis reist door het land en biedt dagelijks plaats aan dertig gasten en hun begeleiders. Deskundige medewerkers en vrijwilligers worden ingezet om iedereen een fantastische dag te bezorgen. De Belevenis heeft in 2010 de Gouden Giraffe gewonnen voor het beste evenement in de categorie maatschappelijk betrokken ondernemen.

Vrijwilligers en donateurs gezocht

De Belevenis heeft veel mensen nodig die zich minimaal een dag willen inzetten als vrijwilliger. Heeft u belangstelling? Op www.debelevenis.nl vindt u meer informatie.