Voorjaarseditie Smaakdiner in teken van lokaal eten in de zorg

Op maandagavond 8 april vond het tweede Smaakdiner plaats in Residentie De Wijert in Groningen. Het Smaakdiner is een initiatief van de provincie om de productie en afzet van regionale producten te vergroten en gezonde streekgerechten onder de aandacht brengen. Het diner bestond uit een driegangenmenu met lokale producten. Genodigden waren onder andere relaties uit de zorgsector, producenten en leveranciers.

Op maandagavond 8 april vond het tweede Smaakdiner plaats in Residentie De Wijert in Groningen. Het thema was 'Gezond en lokaal eten in de zorg'. Het Smaakdiner is een initiatief van de provincie om de productie en afzet van regionale producten te vergroten en gezonde streekgerechten onder de aandacht brengen. Het diner bestond uit een driegangenmenu met lokale producten. Genodigden waren onder andere relaties uit de zorgsector, producenten en leveranciers.

Regio van de Smaak

De Smaakdiners maken deel uit van het programma Regio van de Smaak, waarmee de provincie eerlijk en gezond voedsel uit de regio wil promoten. Het is de bedoeling om via de diners kennis uit te wisselen en een netwerk op te bouwen. Iedere keer nemen andere partijen plaats aan tafel.

Smaakdiner speciaal voor bewoners

De bewoners van Residentie De Wijert aten tussen de middag hetzelfde menu als de gasten van het Smaakdiner. Vertrekkend gedeputeerde Wiebe van der Ploeg was namens de provincie aanwezig.