Volop muziek en dans met Swingin' Groningen en Op Roakeldais

Muziek- en dansliefhebbers komen deze maand in onze provincie ruimschoots aan hun trekken. In de stad Groningen staat de beste jazzmuziek centraal, tijdens Swingin' Groningen op 11, 12 en 13 juni. In Warffum vindt van 25 tot en met 28 juni het internationale dansfestival Op Roakeldais plaats, dit jaar voor de vijftigste keer. Beide evenementen worden gesponsord door de provincie.

Muziek- en dansliefhebbers komen deze maand in onze provincie ruimschoots aan hun trekken. In de stad Groningen staat de beste jazzmuziek centraal, tijdens Swingin' Groningen op 11, 12 en 13 juni. In Warffum vindt van 25 tot en met 28 juni het internationale dansfestival Op Roakeldais plaats, dit jaar voor de vijftigste keer. Beide evenementen worden gesponsord door de provincie.

Swingin' Groningen

Tijdens Swingin' Groningen zijn er vijf grote podia waar internationale jazzartiesten zich laten horen: de Grote Markt, het Waagplein, de Poelestraat, de Kromme Elleboog en het Zuiderdiep. In een aantal cafe's vindt een Showcase plaats, waarbij beginnende bands zich kunnen presenteren aan een groter publiek. Er is ook een wedstrijd tussen aanstormend muzikaal talent. Verder treden kinderen en jongeren samen op met een groot orkest, tijdens het concert Stadskabaal. Het volledige programma is te bekijken op de website, of te downloaden.

Op Roakeldais

Vanwege het vijftigjarig jubileum wordt Op Roakeldais geopend door commissaris van de Koning Max van den Berg, die ook beschermheer van het evenement is. Vier dagen lang laten internationale dansgezelscheppen van over de hele wereld in Warffum bijzondere voorstellingen zien. Zo doen er naast Nederlandse artiesten ook dansers mee uit ArgentiniĆ«, Botswana, MaleisiĆ« en GeorgiĆ«. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan verschillende workshops. Kijk voor het volledige programma op de website.