Vmbo-jaar officieel ingeluid op Eemsdeltacollege Delfzijl

De leerlingen van het vmbo zijn officieel begonnen aan het nieuwe schooljaar. De startsein voor het vmbo-jaar werd op maandag 31 augustus gegeven door commissaris van de Koning Max van den Berg, op het Eemsdeltacollega in Delfzijl. Het was de achtste keer dat de commissaris het vmbo-jaar in de provincie Groningen opende.

De leerlingen van het vmbo zijn officieel begonnen aan het nieuwe schooljaar. De startsein voor het vmbo-jaar werd op maandag 31 augustus gegeven door commissaris van de Koning Max van den Berg, op het Eemsdeltacollega in Delfzijl. Het was de achtste keer dat de commissaris het vmbo-jaar in de provincie Groningen opende.

Belang van het vmbo

In zijn openingswoord wees Max van den Berg op het belang van het vmbo en de behoefte aan goede vakmensen in onze maatschappij. De openingshandeling werd bijgewoond door leerlingen, schooldirecties en gemeentebestuurders uit de hele provincie. Na zijn toespraak werd de commissaris van de Koning rondgeleid door het schoolgebouw, waarbij hij kennismaakte met de verschillende vakgebieden waar de vmbo-leerlingen zich mee bezighouden.

Traditie

De aftrap van het vmbo-jaar is inmiddels een traditie geworden. De provincie wil met de opening het beroepsonderwijs in Groningen extra aandacht geven. Voor het evenement zijn onder meer ook gemeenten en andere vmbo-scholen uitgenodigd.