Vmbo-jaar officieel geopend door commissaris van de Koning

Het vmbo-schooljaar is op maandag 25 augustus officieel geopend door commissaris van de Koning Max van den Berg. De aftrap vond plaats op het Aletta Jacobscollege in Hoogezand. Het was de zevende keer dat de commissaris van de Koning het startsein gaf voor het vmbo-jaar.

Het vmbo-schooljaar is op maandag 25 augustus officieel geopend door commissaris van de Koning Max van den Berg. De aftrap vond plaats op het Aletta Jacobscollege in Hoogezand. Het was de zevende keer dat de commissaris van de Koning het startsein gaf voor het vmbo-jaar.

Belang van het vmbo

In zijn openingswoord wees Max van den Berg op het belang van het vmbo en de behoefte aan goede vakmensen in onze maatschappij. De openingshandeling werd bijgewoond door leerlingen, schooldirecties en gemeentebestuurders uit de hele provincie. Na zijn toespraak werd de commissaris van de Koning rondgeleid door het schoolgebouw, waarbij hij kennismaakte met de verschillende vakgebieden waar de vmbo-leerlingen zich mee bezighouden.

Traditie

De aftrap van het vmbo-jaar is inmiddels een traditie geworden. De provincie wil met de opening het beroepsonderwijs in Groningen extra aandacht geven. Voor het evenement zijn onder andere ook gemeenten en andere vmbo-scholen uitgenodigd.