Vier ton subsidie voor scheepvaartevenement DelfSail

Stichting DelfSail ontvangt 400.000 euro subsidie van de provincie Groningen voor DelfSail 2016. De zesde editie van dit grote evenement vindt plaats in Delfzijl van 29 juni tot met 3 juli en is voor iedereen gratis toegankelijk. Tijdens DelfSail 2016 is er speciale aandacht voor energie en voor jongeren.

Stichting DelfSail ontvangt 400.000 euro subsidie van de provincie Groningen voor DelfSail 2016. De zesde editie van dit grote evenement vindt plaats in Delfzijl van 29 juni tot met 3 juli en is voor iedereen gratis toegankelijk. Tijdens DelfSail 2016 is er speciale aandacht voor energie en voor jongeren.

Energie

Het thema energie, A festival of Energy, staat centraal tijdens DelfSail 2016. Op allerlei manieren wordt er aandacht besteed aan energie. Zo is er bijvoorbeeld het duurzaamheidsplein waar in een samenwerking met Stichting SummerLabb nieuwe ontwikkelingen aan het publiek worden getoond.

Als trainee meevaren

Jongeren tussen 15 en 25 jaar kunnen als trainee van DelfSail naar Antwerpen meevaren aan boord van de grootste zeilschepen ter wereld. Tijdens de reis leren ze kompas lezen, zeilen, sturen en alle andere dingen die van belang zijn om op een groot zeilschip te varen. Aanmelden kan via de website www.delfsail.nl.

Programma

Tijdens DelfSail worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Het evenement wordt op 29 juni officieel geopend met een concert. Op 30 juni vindt de Sail In Parade plaats met zo’n 25 grote Tall Ships en talloze kleinere schepen en op 3 juli de Sail Out Parade. Aan wal is er op de kades theater, sport, vuurwerk, muziek, eten en een crew parade. 

Kleintje DelfSail

Er is een apart programma voor het varend erfgoed. Van 24 juni tot en met 26 juni vindt in de stad  Groningen het evenement 'Kleintje DelfSail' plaats. Tussen 150 en 180 oude zeil- en motorschepen nemen hieraan deel. Daarna zijn deze schepen tijdens DelfSail te zien.