'Veurjoar in de kop?' vraagt aandacht voor veilig motorrijden

Zodra de lente in de lucht hangt halen veel motorrijders hun stalen ros weer van stal om de weg op te gaan. Dat vraagt oplettendheid van zowel de motorrijders zelf, als automobilisten. Er waren dit vroege voorjaar al meerdere ongevallen en overtredingen waarbij motorrijders betrokken waren. Met de campagne 'Veurjoar in de kop?' vragen de politie en de Verkeer-en Vervoerberaden Groningen en Drenthe aandacht voor veilig motorrijden.

Zodra de lente in de lucht hangt halen veel motorrijders hun stalen ros weer van stal om de weg op te gaan. Dat vraagt oplettendheid van zowel de motorrijders zelf, als automobilisten. Er waren dit vroege voorjaar al meerdere ongevallen en overtredingen waarbij motorrijders betrokken waren. Met de campagne 'Veurjoar in de kop?' vragen de politie en de Verkeer-en Vervoerberaden Groningen en Drenthe aandacht voor veilig motorrijden.

Goede voorbereiding

‘Veurjoar in de kop?’ wijst motorrijders op een goede voorbereiding op hun eerste voorjaarsrit. Als de motor van stal komt na de winter, doen motorrijders er goed aan om de technische staat van de motor te controleren. Als de motor een tijd heeft stilgestaan, is dat bijvoorbeeld niet goed voor de bandenspanning. Via de website www.veurjoarindekop.nl, Facebook en Twitter geven de Verkeers- en Vervoersberaden en de politie tips om veilig op pad te gaan. Ook zijn er inmiddels posters en flyers verspreid onder motorclubs, -dealers en –rijscholen. Zo hopen ze het aantal ongelukken te verminderen.

Automobilisten opgelet

Ook andere weggebruikers worden tijdens de campagne aangesproken. Zij zien motorrijders vaak niet of te laat, waardoor ongelukken ontstaan. Het is daarom belangrijk dat ze bedacht zijn op motorrijders en voortdurend goed om zich heen kijken. Automobilisten moeten er ook rekening mee houden dat een motor sneller optrekt dan een auto.

Gratis barbecue

Groninger en Drentse motorrijders maken dit jaar kans op een gratis barbecue! Wie fan wordt van de Facebookpagina van ‘Veurjoar in de kop?’ en deze deelt met vrienden, kan deze zomer een mooie toerrit met vrienden afsluiten met een gezellig barbecuefeest.