Vernieuwde sportaccommodatie De Menterne in Muntendam geopend

Inwoners van Muntendam kunnen vanaf nu gebruik maken van de nieuwe multifunctionele sportaccomodatie De Menterne. Het complex werd op zaterdag 29 september geopend door gedeputeerde Eelco Eikenaar en wethouder Erik Drenth van Midden-Groningen. Ze gaven symbolisch een startschot met pijl en boog.

Aanpassingen

De sporthal is volledig gestript en aangepast aan de eisen van deze tijd. Zo zijn er nieuwe kleedruimten gebouwd en is de entree vernieuwd. De sporthal combineert verschillende voorzieningen, wat de leefbaarheid van het dorp Muntendam ten goede komt. De renovatie is september vorig jaar gestart en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Groningen, met een bijdrage van 250.000 euro vanuit de Reserve leefbaarheid Krimpgebieden.

Sportdemonstraties

De hele middag waren er demonstraties van sportverenigingen. Verder waren de dorpsbewoners welkom voor een kop koffie in het nieuwe sportcafé, waar een glazen wand uitzicht geeft op de hernieuwde sportaccommodatie. Daar zijn de tribunes en de onderliggende kleedkamers verdwenen, waardoor de sportzaal met zes meter vergroot is.