Vernieuwde Hooilandseweg geopend

De aanpassingen aan de Hooilandseweg bij Roodeschool en Oosteinde zijn bijna afgerond. De Hooilandseweg (N363) is veiliger geworden en sluit beter aan bij de aanliggende dorpen Roodeschool en Oosteinde. Ook is het fiets- en voetpad aantrekkelijker gemaakt, met meer groen en meer ruimte. De komende weken worden de werkzaamheden afgerond.

Officiële opening Hooilandseweg

Opening

Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en wethouder Eltjo Dijkhuis van de gemeente Het Hogeland openden de vernieuwde Hooilandseweg op 9 december in Oosteinde. Ze reden in een bijna 90 jaar oude auto door een fotodoek met daarop de oude situatie van de Hooilandseweg.  

Marktkraam als cadeau

De dorpen Roodeschool en Oosteinde kregen bij de opening van de weg ook nog een cadeau van de provincie en de gemeente: marktkramen die gebruikt kunnen worden tijdens feesten en braderieën. De kramen worden op dit moment gemaakt door een bedrijf uit Roodeschool.

Gezamenlijk project

De aanpassingen aan de Hooilandseweg zijn uitgevoerd door de provincie Groningen en de gemeente Het Hogeland. De werkzaamheden hiervoor zijn begonnen in mei 2019. Het project kostte bijna drie miljoen euro.