Verkoop sterabonnementen openbaar vervoer verandert

De verkoop van het sterabonnement voor het openbaar vervoer gaat per 1 januari 2012 tijdelijk veranderen. Dit abonnement is bestemd voor het busvervoer en is in Groningen ook geldig in de treinen van Arriva. Reizigers die het abonnement alleen in de bus gebruiken, zetten dit na 1 januari als digitaal kortingsproduct op de OV-chipkaart. Dit abonnement is dan niet geldig in de trein, daarvoor is een apart sterabonnement nodig. Het gaat hier om een plastic pas die samen met een stamkaart of OV-chipkaart geldt is als vervoerbewijs in de trein. Dit abonnement kan ook in de bus gebruikt worden.

De verkoop van het sterabonnement voor het openbaar vervoer gaat per 1 januari 2012 tijdelijk veranderen. Dit abonnement is bestemd voor het busvervoer en is in Groningen ook geldig in de treinen van Arriva. Reizigers die het abonnement alleen in de bus gebruiken, zetten dit na 1 januari als digitaal kortingsproduct op de OV-chipkaart. Dit abonnement is dan niet geldig in de trein, daarvoor is een apart sterabonnement nodig. Het gaat hier om een plastic pas die samen met een stamkaart of OV-chipkaart geldt is als vervoerbewijs in de trein. Dit abonnement kan ook in de bus gebruikt worden.

Trein en bus

Het weekabonnement voor de trein is per 1 januari niet meer te koop. De maand- en jaarabonnementen voor de trein zijn te bestellen via de website van Arriva. Bij de Arriva-store op het station van Groningen is nog een papieren aanvraagformulier verkrijgbaar. Landelijke kortingskaarten en abonnementen, zoals de Voordeelurenkaart van de NS, blijven in de Arrivatreinen geldig. De sterweek- en stermaandabonnementen voor de bus zijn te koop via de OV-chipkaartservicepunten of te bestellen via de website. Jaarabonnementen voor de bus kunnen besteld worden bij Qbuzz.

Verkoop

Vanaf 1 januari 2012 verdwijnt de landelijke organisatie die verantwoordelijk is voor de sterabonnementen. Vanaf dat moment zijn de provincies, vervoerders en het OV-bureau Groningen Drenthe verantwoordelijk voor de verkoop van sterabonnementen.

Tijdelijk

De werkwijze in 2012 voor de sterabonnementen is een tijdelijke oplossing. In de loop van 2012 komen de drie noordelijke provincies met nieuwe abonnementsvormen, waarmee reizigers zowel in de trein als in de bus terecht kunnen.

Meer informatie over de verkoop en de voorwaarden voor de abonnementen is te vinden op: www.arriva.nl; www.deovchipkaartkomterbij.nl en www.ovchipkaart.nl.