Verkiezingscampagne van start met Pé en Rinus

Op woensdag 2 maart 2011 zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Om iedere inwoner van Groningen daarop te attenderen start de provincie de campagne 'Stem voor Groningen!'. Met de campagne 2011 proberen we een hoger aantal stemmers naar de stembus te trekken dan in 2007. Toen maakte 51 procent van de kiezers de gang naar de stembus.

Op woensdag 2 maart 2011 zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Om iedere inwoner van Groningen daarop te attenderen start de provincie de campagne 'Stem voor Groningen!'. Met de campagne 2011 proberen we een hoger aantal stemmers naar de stembus te trekken dan in 2007. Toen maakte 51% van de kiezers de gang naar de stembus.

Campagnelied Pé en Rinus

De aftrap van de campagne vond plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie van de provincie met de presentatie van het provincieverkiezingslied 'Even Stemmen' van Rooie Rinus en Pé Daalemmer.

Provincie maakt het verschil

De provincie kan daadwerkelijk een verschil maken, als bestuurslaag tussen Rijk en gemeenten. Omdat we ons inzetten voor een betrouwbare en duurzame energievoorziening en voor werk. Omdat we investeren in de leefbaarheid van steden en dorpen. Omdat we jongeren een toekomst bieden, onder andere door goede jeugdzorg. Omdat we de mobiliteit en bereikbaarheid verbeteren en ervoor zorgen dat ons karakteristieke landschap behouden blijft.

Familie Wieringa

De campagne Stem voor Groningen bestaat naast het verkiezingslied van Pé en Rinus uit onder meer radio- en tv-spotjes met in de hoofdrol de Groningse familie Wieringa. Deze spotjes worden vanaf 17 januari uitgezonden bij RTV Noord, Radio en Oog TV en waterstad FM. Vanaf 17 februari wordt een radio- en tv-spot uitgezonden waarin onze commissaris van de koningin Max van den Berg alle Groningers oproept te gaan stemmen voor Groningen.