Verkeerswijzer Groningen deelt flesjes water uit aan fietsers

Op donderdag 22 juni start de Groningse campagne 'Fiets veilig, blijf offline'. Tussen 15.00 en 17.30 uur worden flesjes water uitgedeeld aan de fietsers op het fietspad tussen Groningen en Zuidhorn. Op de flesjes staat de boodschap 'Fiets veilig, blijf offline'. Op deze manier willen Verkeerswijzer Groningen een grote groep fietsers - die dagelijks op de fiets naar bijvoorbeeld werk of school gaan - erop wijzen dat 'smartphonevrij' fietsen  beter is voor de verkeersveiligheid.

Campagne

De campagne duurt drie weken. In deze periode kunnen fietsers  op verschillende fietspaden in de provincie het promotie team regelmatig tegenkomen. Tijdens de actieperiode worden er in totaal 3500 flesjes water uitgedeeld.

Gastlessen

Naast deze actie organiseert Verkeerswijzer Groningen gastlessen op basisscholen. Tijdens deze les kunnen de kinderen onder andere op een fietssimulator ervaren dat appen en fietsen niet goed samengaat. Op het voortgezet onderwijs gaan jongeren in gesprek met het jongerenteam van TeamAlert over afleiding en ander (ongewenst) gedrag op de fiets.

Verkeerswijzer Groningen

Verkeerswijzer Groningen organiseert verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen. ‘Wij maken ons sterk voor een verkeersveilig Groningen. Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van het Verkeer- en Vervoerberaad Groningen. In dit overlegorgaan werken het Rijk, Provincie Groningen, de Groninger gemeenten, Openbaar Ministerie, politie en maatschappelijke organisaties, zoals VVN en ANWB, samen aan de verkeersveiligheid.