Verkeershinder op Oostelijke Ringweg in Groningen deze zomer

Vanaf 23 juli tot medio oktober 2012 ziet de verkeerssituatie op de Oostelijke Ringweg in Groningen er aanzienlijk anders uit. Doorgaand verkeer is mogelijk, maar slechts op twee rijstroken: één richting het zuiden (richting Euvelgunne) en één richting het noorden (richting Eemshaven). Bedrijven blijven goed bereikbaar. Voor fietsers en bussen gelden geen beperkingen. Vanaf medio oktober 2012 geldt de nieuwe verkeerssituatie en zijn alle verkeersbewegingen weer mogelijk.

 

Vanaf 23 juli tot medio oktober 2012 ziet de verkeerssituatie op de Oostelijke Ringweg in Groningen er aanzienlijk anders uit. Doorgaand verkeer is mogelijk, maar slechts op twee rijstroken: één richting het zuiden (richting Euvelgunne) en één richting het noorden (richting Eemshaven). Bedrijven blijven goed bereikbaar. Voor fietsers en bussen gelden geen beperkingen. Vanaf medio oktober 2012 geldt de nieuwe verkeerssituatie en zijn alle verkeersbewegingen weer mogelijk.

Fase 1, Lewenborgzijde

In fase 1, van 23 juli tot begin september, wordt gewerkt aan de Lewenborgzijde. De toegangsweg naar Lewenborg (Kluiverboom) is dan dicht. Het verkeer van en naar Lewenborg wordt omgeleid via de aansluiting Kardinge (busbaan Parkallee) en via de N360. De Akeleiweg (Ulgersmaborg) is grotendeels bereikbaar. Het is in deze periode niet mogelijk om:

  • Vanuit de zuidelijke richting linksaf af te slaan richting Akeleiweg. Dit verkeer wordt omgeleid via de aansluiting Beijum Noord.
  • Komende vanaf de Akeleiweg linksaf te slaan richting het noorden of om over te steken naar de Kluiverboom. Dit verkeer wordt omgeleid via de aansluiting Driebond.

Fase 2, Ulgersmaborgzijde

In fase 2, van begin september tot medio oktober, wordt gewerkt aan de Ulgersmaborgzijde. De toegangsweg naar Ulgersmaborg (Akeleiweg) is dan dicht. Het verkeer van en naar Ulgersmaborg wordt omgeleid via de aansluiting Kardinge (Kardingerweg en Pop Dijkemaweg). De Kluiverboom (Lewenborg) is grotendeels bereikbaar. Het is echter niet mogelijk om:

  • Vanaf de Kluiverboom linksaf te slaan richting het zuiden of om over te steken naar de Akeleiweg. Dit verkeer wordt omgeleid via de aansluiting Kardinge (busbaan Parkallee).
  • Komende vanuit de noordelijke richting om links af te slaan richting Kluiverboom. Dit verkeer wordt omgeleid via de aansluiting Kardinge.(busbaan Parkallee).

Meer informatie over de omleidingsroutes is te vinden op:  www.ringgroningen.nl