Verkeershinder N366 in verband met wegverbreding

Op de N366 (de weg van Veendam naar Ter Apel) wordt gewerkt om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het verkeer moet tussen Stadskanaal en Jipsingboermussel vanaf vrijdag 23 april tot en met donderdag 3 juni rekening houden met verkeershinder en omleidingsroutes.

Op de N366 (de weg van Veendam naar Ter Apel) wordt gewerkt om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het verkeer moet tussen Stadskanaal en Jipsingboermussel vanaf vrijdag 23 april tot en met donderdag 3 juni rekening houden met verkeershinder en omleidingsroutes. De weg is in zuidelijke richting gesloten voor alle verkeer in verband met wegwerkzaamheden. De N366 wordt hier verbreed. Het verkeer in noordelijke richting kan wel van de N366 gebruikmaken. Ter hoogte van de wegwerkzaamheden geldt een lagere maximumsnelheid.

Omleiding

De N366 is afgesloten tussen de aansluiting met de Nautilusweg (N374) tot de afslag Ter Apelkanaal/Jipsingboermussel. De omleidingsroute is met borden aangegeven. De omleidingsroute gaat via de Westerstraat, de Drentse Mondenweg (N379) naar de Nautilusweg/aansluiting N366. Op www.n366veilig.nl is een overzicht van de omleidingsroute te vinden.

N366 Veilig

De wegwerkzaamheden zijn onderdeel van het project N366 Veilig. Dit project heeft tot doel om de verkeersveiligheid van deze weg te verbeteren en in vijf jaar tijd het aantal ongevallen en het aantal gewonden met 50 procent te laten dalen. De aanpak bestaat uit een combinatie van maatregelen op het gebied van infrastructuur, handhaving en educatie. Kijk voor meer informatie op de pagina N366 veilig.