Verkeerscontroles Westerkwartier weer van start

De extra verkeerscontroles op de Ipo Haaimaweg, Halbe Wiersemaweg, Weestersweg en Mensumaweg in het Westerkwartier, gaan vanaf 5 september weer beginnen. Vanwege het project Subjectieve verkeersonveiligheid controleert de Regiopolitie Groningen tot aan het eind van het jaar vaker op de vier genoemde wegen. De eerste controles waren zes weken voor de zomervakantie al begonnen, en zorgden direct voor een daling van het aantal verkeersovertredingen.

De extra verkeerscontroles in het Westerkwartier op de Ipo Haaimaweg, Halbe Wiersemaweg, Weestersweg en Mensumaweg, gaan vanaf 5 september weer beginnen. Vanwege het project subjectieve verkeersonveiligheid controleert de Regiopolitie Groningen tot aan het eind van het jaar vaker op de vier genoemde wegen. De eerste controles waren zes weken voor de zomervakantie al begonnen, en zorgden direct voor een daling van het aantal verkeersovertredingen.

Boete

Voor de vakantie controleerde de politie 4657 voertuigen. In totaal ontvingen 424 bestuurders een boete voor te hard rijden; drie automobilisten raakten daarbij hun rijbewijs voorlopig kwijt. Naast auto’s, motoren en vrachtverkeer, controleerde de politie ook het fietsverkeer. Ze hield 115 fietsers aan om ze aan te spreken op hun gedrag op de weg. De Regiopolitie zal de controles vanaf 5 september hervatten en aankondigen via borden langs de kant van de weg.

Onveiligheid

Het project Subjectieve verkeersonveiligheid is erop gericht om het gevoel van onveiligheid bij bewoners en weggebruikers in het Westerkwartier te verminderen. Politie, de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn en de provincie werken hierbij nauw samen. Het project is op dinsdag 14 juni 2011 van start gegaan. Begin 2012 zijn de eindresultaten bekend. Op basis van die resultaten bepalen de betrokken partijen welke vervolgmaatregelen ze moeten nemen om het gevoel van verkeersveiligheid in het Westerkwartier te verbeteren.