Verdubbeling N33 Assen – Zuidbroek officieel gestart

De verdubbeling van de N33 tussen Assen en Zuidbroek is op woensdag 27 februari officieel van start gegaan. Op het terrein van Huize Bareveld in Nieuwediep reden drie auto's van Rijkswaterstaat, de provincie Groningen en de provincie Drenthe door een levensgrote afbeelding van een bouwbord. In de auto's zaten Louis Schouwstra (directeur Wegen en Verkeer Rijkswaterstaat), Mark Boumans (gedeputeerde Groningen) en Henk Brink (gedeputeerde Drenthe).

De verdubbeling van de N33 tussen Assen en Zuidbroek is op woensdag 27 februari officieel van start gegaan. Op het terrein van Huize Bareveld in Nieuwediep reden drie auto's van Rijkswaterstaat, de provincie Groningen en de provincie Drenthe door een levensgrote afbeelding van een bouwbord. In de auto's zaten Louis Schouwstra (directeur Wegen en Verkeer Rijkswaterstaat), Mark Boumans (gedeputeerde Groningen) en Henk Brink (gedeputeerde Drenthe).

Doorstroming en betere bereikbaarheid

Het doel van de verdubbeling is om de veiligheid en de doorstroming op de N33 te verbeteren en de bereikbaarheid van de regio te vergroten. Dit doet Rijkswaterstaat in nauwe samenwerking met de provincies Groningen en Drenthe en de omliggende gemeenten.

Verschillende fasen

De werkzaamheden voor de verdubbeling worden in verschillende fasen uitgevoerd. Om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken, voert Rijkswaterstaat alle werkzaamheden óp de weg in negen weekenden uit. Daarna wordt er hoofdzakelijk náást de weg gewerkt aan de nieuwe rijbaan. De opening van de weg zal eind 2014 plaatsvinden.