Verdubbelde N33 tussen Assen en Zuidbroek officieel geopend

De verdubbelde N33 tussen Assen en Zuidbroek is op 29 september officieel in gebruik genomen. Tijdens de opening in Assen werd een grote smiley opgeblazen door minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en de gedeputeerden Mark Boumans (Groningen) en Henk Brink (Drenthe). Als het aan de provincie ligt wordt de N33 verder verbreed richting Delfzijl en de Eemshaven.

De verdubbelde N33 tussen Assen en Zuidbroek is op 29 september officieel in gebruik genomen. Tijdens de opening in Assen werd een grote smiley opgeblazen door minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en de gedeputeerden Mark Boumans (Groningen) en Henk Brink (Drenthe). Als het aan de provincie ligt wordt de N33 verder verbreed richting Delfzijl en de Eemshaven.

N33 veiliger geworden

Met de verdubbeling is de N33 tussen Assen en Zuidbroek een stuk veiliger geworden. Het knooppunt Assen-Zuid heeft een fly-over gekregen die de N33 en de A28 met elkaar verbindt. Ook is nu het bestemmingsverkeer voor Assen en het doorgaande verkeer op de N33 gescheiden. Daarmee is de doorstroming vergroot. In Zuidbroek is een klaverblad gekomen, waarmee de aansluiting van de N33 op de A7 verbeterd is. Volgens gedeputeerde Mark Boumans is met het knooppunt bij Zuidbroek de basis gelegd voor verdere verbreding van de N33 richting de zeehavens.

Eerder klaar dan gepland

Bij de verdubbeling van de N33 hebben Rijkswaterstaat, de provincies Groningen en Drenthe, de gemeenten Assen, Aa en Hunze, Veendam en Menterwolde samengewerkt. De raming van de aanpak bedroeg ruim 200 miljoen euro. Hiervan is de helft gefinancierd door de provincies en de gemeenten. De verdubbeling van de N33 is gerealiseerd in zestien maanden, waarmee de werkzaamheden bijna een jaar eerder klaar zijn dan gepland.