Veel belangstelling voor Open Dag Gaarkeukensluis

De Open Dag bij de Gaarkeukensluis in Grijpskerk op zaterdag 9 juni is goed bezocht. In totaal zijn 113 mensen naar de sluis gekomen. Bezoekers kregen een rondleiding van bedienaren over de sluis. Binnen volgde uitleg over de bediening en kregen bezoekers de kans om zelf de sluis te bedienen. Ook waren er oude foto’s van de Gaarkeukensluis te zien.

 

De Open Dag bij de Gaarkeukensluis in Grijpskerk op zaterdag 9 juni is goed bezocht. In totaal zijn 113 mensen naar de sluis gekomen.  Bezoekers kregen een rondleiding van bedienaren over de sluis. Binnen volgde uitleg over de bediening en kregen bezoekers de kans om onder begeleiding zelf de sluis te bedienen. Ook waren er oude foto’s van de Gaarkeukensluis te zien.

Lemmer-Delfzijl

De Gaarkeukensluis ligt in het Van Starkenborghkanaal en vormt een belangrijke schakel in de vaarweg Lemmer-Delfzijl. In het sluisgebouw worden op afstand ook enkele bruggen in het Van Starkenborghkanaal bediend. Vanwege het succes bekijkt de provincie of er in de toekomst vaker een Open Dag georganiseerd kan worden, eventueel ook bij andere bedieningsposten.