Veel belangstelling voor inrijden nieuw viaduct Ring Oost

Op zaterdag 21 juni is onder grote publieke belangstelling het nieuwe viaduct geplaatst in de Oostelijke Ringweg bij Kardinge. Het viaduct heeft een gewicht van 1.500 ton en werd met twee stellages op wielen naar zijn plek gereden. Het oude viaduct bij Kardinge moet nog worden gesloopt. Vanaf 19 juli kan het nieuwe viaduct in gebruik genomen worden door het verkeer.

Op zaterdag 21 juni is onder grote publieke belangstelling het nieuwe viaduct geplaatst in de Oostelijke Ringweg bij Kardinge. Het viaduct heeft een gewicht van 1.500 ton en werd met twee stellages op wielen naar zijn plek gereden. Het oude viaduct bij Kardinge moet nog worden gesloopt. Vanaf 19 juli kan het nieuwe viaduct in gebruik genomen worden door het verkeer.

Oude viaduct gesloopt

Het bestaande viaduct bij Kardinge wordt in het weekend van 19 juli gesloopt. Hiervoor wordt de Ringweg opnieuw gedeeltelijk afgesloten. Na dit weekend kan het verkeer (zowel bus, fiets als wandelaar) over het nieuwe viaduct heen. Het bestemmingsverkeer wordt dan omgeleid via de busbaan Parkallee (achter Kardinge) en de busbaan Andelstermaar (bij Beijum-Zuid). Het bedrijventerrein Ulgersmaborg-Noord is bereikbaar via de afslag Lewenborg/Akeleiweg.

Aanpak Ring Oost

De komende jaren (2010-2014) zal veel werk verricht worden aan de Oostelijke Ringweg in Groningen. Een groot gedeelte van de huidige kruispunten en verkeerslichten verdwijnen en plaats maken voor nieuwe rotondes en viaducten. Het doel van deze aanpassingen is om de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer op de Oostelijke Ringweg te verbeteren.

Kijk voor meer informatie over de aanpak van de Oostelijke Ringweg op www.ringgroningen.nl.