Vanaf december met de bus van Groningen naar de Eemshaven

Vanaf december dit jaar moet er een bus gaan rijden van Groningen naar de Eemshaven. Dat stelt het OV-bureau Groningen Drenthe voor. Werkgevers in de Eemshaven drongen er bij het OV-bureau op aan om hun bedrijven beter bereikbaar te maken met het openbaar vervoer. Het is de bedoeling dat er vanaf december in de spits een snelbus gaat rijden tussen Groningen en de Eemshaven. Buslijn 41 van Uithuizen naar Appingedam gaat ook via de Eemshaven rijden. Sinds vorig jaar rijdt de trein van Groningen naar Roodeschool door naar de Eemshaven.

Voorstellen voor dienstregeling

De bus naar de Eemshaven is een van de voorstellen voor aanpassingen in de dienstregeling voor het busvervoer in Groningen en Drenthe. Op zondag 15 december gaat de nieuwe dienstregeling in. Het dagelijks bestuur van het OV-bureau Groningen Drenthe heeft de ontwerphoofdlijnen voor de nieuwe dienstregeling goedgekeurd. Deze zijn te vinden op de website van het OV-bureau. Inwoners en belangengroepen kunnen vóór vrijdag 14 juni reacties op de ontwerphoofdlijnen geven. Naar verwachting stelt het dagelijks bestuur daarna de definitieve hoofdlijnen voor de dienstregeling vast.

Q-links rijden vaker

Q-links, de snelle bussen tussen de stad Groningen en plaatsen daar dichtbij, gaan vaker rijden. Q-link 3 tussen Leek en Lewenborg en Q-link 4 tussen Roden en Beijum gaan in het drukste halfuur elke 7,5-minuut rijden. Q-link 5 tussen Annen en Groningen gaat op zondagmiddag en in vakanties twee keer per uur rijden. Q-link 6 tussen Appingedam en Groningen rijdt tot 10 uur iedere 15 minuten en legt een nieuwe route af in Delfzijl.

Qliners gaan sneller rijden

Qliners mogen vanaf december 100 kilometer per uur rijden. Er zijn dan alleen nog zitplaatsen in deze bussen beschikbaar. Om te zorgen voor voldoende zitplaatsen komen er vier nieuwe dubbeldekkers bij en worden extra ritten in de spits toegevoegd.  Qliner 310 wordt de nieuwe streeklijn op de verbinding Assen - Gieten - Veendam. Deze bus gaat in de spits en in het weekend vaker rijden.