Vanaf 2016 zes treinen tussen Groningen en Assen tijdens spits

Tussen Groningen en Assen gaan vanaf 2016 tijdens de spitsuren zes treinen per uur rijden. De bereikbaarheid van de regio Groningen-Assen wordt hiermee verbeterd. De extra treinen vormen ook een goed alternatief voor autoreizigers tijdens de werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg in Groningen.

 

ssen Groningen en Assen gaan vanaf 2016 tijdens de spitsuren zes treinen per uur rijden. Hiermee wordt de bereikbaarheid van de regio Groningen-Assen verbeterd. De extra treinen vormen ook een goed alternatief voor autoreizigers tijdens de werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg in Groningen.

Nieuwe dienstregeling

Op 9 december 2012 gaat ook al een nieuwe dienstregeling in. Daarmee wordt het aantal treinen tussen Groningen en Zwolle (en daarmee ook Assen) verhoogd van drie naar vier per uur. Vanaf dat moment rijden er twee Intercity's en twee Sprinters tussen de Groningen en Zwolle. In de dienstregeling van 2016 komen er nog eens twee extra Sprinters bij tussen Groningen en Assen, van 6.30 tot 9.00 uur en van 15.30 tot 18.30 uur. Vanaf dat moment rijden er zes treinen tussen de twee steden.

Meer stations

De provincies Groningen en Drenthe, de gemeenten Groningen en Assen en de NS willen in een later stadium samen met andere aanliggende gemeenten de dienstregeling uitbreiden. Het is de bedoeling dat de extra treinen dan niet alleen in de spitsuren meer rijden, maar de hele dag door. Verder willen ze de bus- en treinverbindingen beter op elkaar afstemmen en gaan ze de mogelijkheid van meer stations op het traject onderzoeken. Samen moeten deze maatregelen de bereikbaarheid binnen de regio Groningen-Assen sterk vergroten.