Vanaf 20 februari werkzaamheden kruising N366-Westerstraat bij Ter Apel

Op maandag 20 februari starten de werkzaamheden aan de kruising van de N366 met de Westerstraat. In de eerste week vinden nog wat voorbereidingen plaats; daarna gaat op 27 februari de eerste schop de grond in. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind december 2017 klaar. De kruising bij Ter Apel wordt ongelijkvloers gemaakt. Hiermee wil de provincie de verkeersveiligheid op de weg en de doorstroming van het verkeer verbeteren.

Viaduct

De kruising wordt ongelijkvloers gemaakt door middel van een viaduct in de N366. Er komen nieuwe op- en afritten naar en van de N366, die door middel van rotondes worden aangesloten op de A.G. Wildervanckweg en de Ter Apelervenen. Ook komt er een fiets- en voetgangerspad vanaf het asielzoekerscentrum van het COA naar de Westerstraat.

Doorgaand verkeer kan doorrijden

De aannemer, BAM Infra, voert de werkzaamheden in acht fasen uit om overlast voor het verkeer zo veel mogelijk te voorkomen. Het doorgaande verkeer kan tot eind juni over de huidige N366 blijven rijden. Daarna wordt het verkeer over een tijdelijke rijbaan geleid, die naast de hoofdrijbaan ligt. Naar verwachting wordt de N366 aan het eind van dit jaar slechts één of twee weekenden gestremd. Die stremming is nodig om het nieuwe wegvak op de bestaande weg aan te sluiten.

N366 Veilig

De werkzaamheden maken deel uit van het project N366 Veilig. Hierin werken de provincie Groningen, de gemeenten Pekela, Stadskanaal, Veendam en Vlagtwedde, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie samen om de verkeersveiligheid en doorstroming op de provinciale weg N366 tussen Veendam en Ter Apel te verbeteren. Dat gebeurt door werkzaamheden aan de weg, extra politiecontroles en voorlichting over verkeersveiligheid.