Vanaf 12 april verkeershinder rondom Noordzeebrug in Groningen

Vanaf zaterdag 12 april 5.00 uur tot en met maandag 14 april 6.00 uur is er een omleiding voor verkeer dat via de Noordzeebrug vanuit de richting Eemshaven de stad Groningen in wil. Dit verkeer moet omrijden via de Oostelijke Ringweg. Het verkeer wordt omgeleid vanwege hei- en reparatiewerkzaamheden aan de weg. Deze werkzaamheden zijn nodig omdat de weg bij de Noordzeebrug onlangs is verzakt.

 

Vanaf zaterdag 12 april 5.00 uur tot en met maandag 14 april 6.00 uur is er een omleiding voor verkeer dat via de Noordzeebrug vanuit de richting Eemshaven de stad Groningen in wil. Dit verkeer moet omrijden via de Oostelijke Ringweg. Het verkeer wordt omgeleid vanwege hei- en reparatiewerkzaamheden aan de weg. Deze werkzaamheden zijn nodig omdat de weg bij de Noordzeebrug onlangs is verzakt.

Nieuwe fietstunnel

Verder beginnen deze week heiwerkzaamheden voor de nieuwe fietstunnel bij de Bedumerweg. Vanaf 14 april zijn er de hele week heiwerkzaamheden voor de bouw van het nieuwe viaduct bij het bedrijventerrein de Hoogte. Het verkeer en de directe omgeving moeten tot het Paasweekend (19, 20 en 21 april) rekening houden met (geluids)overlast. 

Toekomstige situatie

De werkzaamheden maken deel uit van de totale aanpak rondom de aansluiting Ring Noord/Bedumerweg waarbij er een nieuwe en hogere Noordzeebrug is voorzien. Aanleiding hiervoor is de verdieping en verbreding van de vaarweg Lemmer-Delfzijl.

Voor meer informatie over de nieuwe situatie kijk op de website van het project.