Van 27 tot en met 29 maart Trekfestival rondom Lauwersmeer

Komend weekend wordt rondom het Lauwersmeer het Trekfestival georganiseerd. Het evenement, een ode aan de trekvogel, staat in het teken van theater, dans, eten en drinken. Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 maart openen dertig bijzondere locaties rondom het Lauwersmeer hun deuren. De provincie Groningen draagt financieel bij aan het festival.

Komend weekend openen dertig bijzondere locaties rondom het Lauwersmeer hun deuren tijdens het Trekfestival. Het evenement, dat een ode moet worden aan de trekvogel, staat in het teken van theater, dans, eten en drinken. Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 maart zijn er allerlei workshops, presentaties en tentoonstellingen. 

Trekvogels

Het Trekfestival valt samen met de komst van de trekvogels, die in het voorjaar terugkeren naar het Lauwersmeergebied. Het evenement wordt georganiseerd door ondernemers rondom het meer, die daarmee bezoekers kennis willen laten maken met wat gebied te bieden heeft aan natuur, streekproducten en gastvrijheid.

De Trekfestival wordt dit jaar voor het eerst gehouden, maar het is de bedoeling dat het in de toekomst vaker plaats gaat vinden. De provincie draagt financieel bij aan het evenement.