Vaarwegen gestremd vanwege ijsvorming

De provincie Groningen heeft een vaarverbod afgekondigd voor een aantal vaarwegen. Het gaat om het Reitdiep (tussen Dorkwerd en Zoutkamp), het Drents Diep (tussen Waterhuizen en het Zuidlaardermeer), het Zuidlaardermeer, het Oldambtmeer (en alle aansluitende vaarverbindingen) en het Noord-Willemskanaal. Het vaarverbod geldt vanaf donderdag 2 februari 2012 en duurt tot zolang er ijs ligt.

De provincie Groningen heeft een vaarverbod afgekondigd voor een aantal vaarwegen. Het gaat om het Reitdiep (tussen Dorkwerd en Zoutkamp), het Drents Diep (tussen Waterhuizen en het Zuidlaardermeer), het Zuidlaardermeer, het Oldambtmeer (en alle aansluitende vaarverbindingen) en het Noord-Willemskanaal. Het vaarverbod geldt vanaf donderdag 2 februari 2012 en duurt tot zolang er ijs ligt.

Schaatsliefhebbers

Het vaarverbod wordt in eerste instantie afgekondigd om de ijslaag aan te laten groeien voor schaatsliefhebbers. Daarnaast wil de provincie voorkomen dat ronddrijvende ijsschotsen schade aanbrengen aan de kades en steigers.