Unieke excursies over bodem van Dannemeer

Staatsbosbeheer en de Dienst Landelijk Gebied organiseren op 26 en 30 augustus twee keer een unieke excursie in het natuurgebied Dannemeer bij Schildwolde. Deelnemers lopen met gidsen van Staatsbosbeheer en de Dienst Landelijk Gebied voor de laatste keer op de bodem van het Dannemeer.

Staatsbosbeheer en de Dienst Landelijk Gebied organiseren op 26 en 30 augustus twee keer een unieke excursie in het natuurgebied Dannemeer bij Schildwolde. Deelnemers lopen met gidsen van Staatsbosbeheer en de Dienst Landelijk Gebied voor de laatste keer op de bodem van het Dannemeer.

Excursies

  • Dinsdag 26 augustus 2014, start: om 19.00 uur. Aanmelding tot en met 24 augustus.
  • Zaterdag 30 augustus 2014, start: om 9.00 uur. Aanmelding tot en met 28 augustus.

De excursies starten vanaf de brug aan het begin van de Dannemeerweg bij Schildwolde. Het is handig om laarzen en regenkleding mee te nemen.

Dannemeer

Dannemeer is onderdeel van een groot gebied van ruim 6500 hectare dat wij opnieuw hebben ingericht. Het gaat om het gebied Midden-Groningen; het gebied tussen het Eemskanaal in het noorden, Siddeburen in het oosten, Kolham in het zuiden en Woudbloem in het westen. Bij de herinrichting hebben we een duidelijke scheiding aangebracht tussen landbouw en natuur. Volgens de planning moeten alle werkzaamheden eind 2014 afgerond zijn. Lees ook onze pagina Midden-Groningen.

Aanmelden

Voor de excursies kunt u zich aanmelden via e-mailadres: b.j.prak@dlg.nl.
Bart-Jan Prak van Dienst Landelijk Gebied, telefoon 06 - 524 012 20.