Uitreiking onderzoek leefbaarheid Groninger dorpen

Niet de voorzieningen, maar vooral de manier waarop mensen met elkaar omgaan bepaalt de leefbaarheid van dorpen. Dat is de belangrijkste conclusie in het boek ‘Rijk met kleine dorpen’. Het onderzoek werd op woensdag 7 maart 2012 in Usquert uitgereikt aan de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Commissaris van de koningin Max van den Berg en gedeputeerde Marianne Besselink waren daarbij aanwezig.

 

Niet de aanwezigheid van voorzieningen, maar vooral de manier waarop met mensen met elkaar omgaan bepaalt de leefbaarheid van dorpen. Dat is de belangrijkste conclusie in het boek ‘Rijk met kleine dorpen’. Het onderzoek werd op woensdag 7 maart 2012 in Usquert uitgereikt aan de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Commissaris van de koningin Max van den Berg en gedeputeerde Marianne Besselink waren daarbij aanwezig.

Sociologische invalshoek

‘Rijk met kleine dorpen’ is geschreven door Jan Dirk Gardernier, directeur van het onderzoeksbureau CAB. Het boek bevat een samenvatting van meerdere studies naar de leefbaarheid in Noord-Groningen. Deze vonden plaats in opdracht van de Stichting Bedreigd Bestaan. De onderzoeken kennen een sociologische invalshoek. Er is vooral gekeken naar hoe bewoners hun leefomgeving beleven.