Uitreiking European Border Breaker Awards in Oosterpoort

Aan de vooravond van het Groninger popfestival Eurosonic Noorderslag zijn op woensdag 11 januari 2012 de European Border Breaker Awards (EBBA) uitgereikt. Voor Nederland won DJ Afrojack de muziekprijs. Eurosonic Noorderslag heeft een belangrijke culturele en economische betekenis voor Groningen en ontvangt sinds 2009 ieder jaar 111.000,- euro van de provincie.

 

Aan de vooravond van het Groninger popfestival Eurosonic Noorderslag zijn op woensdag 11 januari 2012 de European Border Breaker Awards (EBBA) uitgereikt. Voor Nederland won DJ Afrojack de muziekprijs. Eurosonic Noorderslag heeft een belangrijke culturele en economische betekenis voor Groningen en ontvangt sinds 2009 ieder jaar 111.000,- euro van de provincie.

Europees succes

De uitreiking van de EBBA is een initiatief van de Europese Commissie, die daarmee artiesten wil belonen en steunen die buiten hun eigen land Europees succes hebben met hun debuutalbum. Het is de negende keer dat de prijzen zijn uitgereikt. Vanaf 2009 gebeurt dat in Groningen. Voorheen werden in Cannes de EBBA overhandigd. De provincie Groningen heeft zich destijds sterk gemaakt om de uitreiking van de muziekprijzen te koppelen aan Eurosonic Noorderslag.