Tweede Kamerleden op werkbezoek in Groninger aardbevingsgebied

Tweede Kamerleden van de commissie voor Economische Zaken hebben maandag 5 september een werkbezoek gebracht aan het aardbevingsgebied in de provincie Groningen. Dit ter voorbereiding op de behandeling van een nieuw gasbesluit in de Tweede Kamer, op 14 september.

Ontvangst

Het werkbezoek begon in het provinciehuis, waar de Haagse delegatie welkom werd geheten door commissaris van de Koning Ren√© Paas. In het provinciehuis woonden de Kamerleden een presentatie bij van professor Tom Postmes van de Rijksuniversiteit Groningen, die onderzoek heeft gedaan naar de gevolgen van aardbevingen voor onder meer de gezondheid.

Loppersum, Bedum en Slochteren

Vervolgens vertrok het gezelschap naar Loppersum, voor een gesprek met bewonersbegeleiders van de Nationaal Co√∂rdinator Groningen (NCG) en inwoners. In Slochteren werd de Fraeylemaborg bezocht om de effecten van aardbevingen op het cultureel erfgoed te bespreken. Daarna deed het gezelschap een nieuw tijdelijk schoolgebouw in Bedum aan. Aan het eind van de middag keerde de groep Kamerleden terug naar het provinciehuis.

Op de agenda

De komende week staat er veel op de agenda in Den Haag, voor wat betreft de gaswinning. Woensdag 7 september krijgen de Kamerleden een openbare technische briefing. Een dag later wordt een hoorzitting gehouden, met onder meer inwoners en bestuurders.