Tweede fietsexcursie door oude Fivelboezem op 5 augustus

Op zondag 5 augustus 2012 kunt u opnieuw onder begeleiding van een professionele gids fietsen door de oude Fivelboezem rondom Zeerijp. In juli vond de fietsexcursie ook al plaats, maar deze zat snel vol. Wegens het succes wordt de tocht nu herhaald. Tijdens de fietstocht stopt u bij interessante plekken en krijgt u uitleg van de gids. In Zeerijp brengt u een bezoek aan de Jacobuskerk en het nabijgelegen Archeologisch Informatiepunt (AIP). De fietstocht eindigt bij de Menkemaborg in Uithuizen.

 

Op zondag 5 augustus 2012 kunt u opnieuw onder begeleiding van een professionele gids fietsen door de oude Fivelboezem rondom Zeerijp. In juli vond de fietsexcursie ook al plaats, maar deze zat snel vol. Wegens het succes wordt de tocht nu herhaald. Tijdens de fietsexcursie stopt u bij interessante plekken en krijgt u uitleg van de gids. In Zeerijp brengt u een bezoek aan de Jacobuskerk en het nabijgelegen Archeologisch Informatiepunt (AIP). De fietstocht eindigt bij de Menkemaborg in Uithuizen.

Fivel

Bepaalde delen van Noord-Groningen, waar vroeger de Fivel doorheen liep, kenmerken zich door het grillige landschap met kronkelende waterlopen, dijken, oeverwallen en wierden. Daarnaast laten de locaties van kerken, borgen en steenhuizen de ligging van de voormalige rivier zien.

Programma

  • Start: 10:45 uur vanaf station Uithuizen (in aansluiting op de trein uit Groningen. Fietsen kunnen met een dagkaart à 6,- euro in de trein meegenomen worden).
  • Eind: 15:00 uur bij de Menkemaborg in Uithuizen.
  • Lengte: 30 kilometer (er wordt in een rustig tempo gefietst).
  • Prijs: 15,- euro per persoon.
  • Opgave: info@paulienexcursions.nl of bel naar 050-3131859.

De fietstocht wordt georganiseerd door Paulien Excursions, in samenwerking met het Archeologisch Informatiepunt Fivelboezem. Lees meer over de Archeologische Informatiepunten op onze website.