Twee nieuwe programma's erkend voor Groninger Ondernemersregeling

Voor de Groninger Ondernemersregeling heeft de provincie twee nieuwe programma's erkend waar ondernemers met subsidie aan kunnen deelnemen. Voor bedrijven die van plan zijn te exporteren naar Duitsland wordt er nu een programma aangeboden, evenals voor bedrijven die jongeren aannemen die een werk-leertraject volgen in de techniek. De provincie draagt maximaal 5.000 euro bij aan de kosten voor een van de programma's.  

Export naar Duitsland

Ondernemers die zich willen oriĆ«nteren op de Duitse markt kunnen subsidie krijgen als ze het programma 'Scoren in Duitsland' volgen, via Baanders Export en Andalus. Beide bedrijven hebben meerjarige ervaring in het begeleiden van Nederlandse ondernemers voor export naar de Duitse markt. Zij hebben nu een programma ontwikkeld waarmee bedrijven intensief begeleid worden met het opstart hiervan. De verwachting is dat er jaarlijks zo'n veertig Groningse ondernemers op weg worden geholpen.

Vakopleiding

Het tweede erkende programma is van de stichting Metaal- en Scheepsbouw Opleidingen (MSO) in Groningen. De stichting biedt biedt leerlingen een vakopleiding aan, via de beroepsbegeleidende leerweg  (BBL) niveau 2 en 3. Leerlingen worden bij MSO opgeleid tot constructiewerker, scheepsmetaalbewerker, pijpenbewerker of lasser. De opleiding duurt in totaal elf maanden en vindt afwisselend plaats bij een bedrijf en op school.

Groninger Ondernemersregeling

De Groninger Ondernemersregeling bevat subsidies tot 5.000 euro, voor ondernemers die zich verder willen ontwikkelen of de (jeugd)werkloosheid willen verminderen via meester-gezeltrajecten. In totaal zijn er nu vijf programmas's waar bedrijven met subsidie aan kunnen deelnemen. De drie eerder erkende programma's binnen de Ondernemersregeling zijn gericht op de uitbreiding van export (World Trade Centrum Noord-Nederland), de verbetering van ondernemersvaardigheden (VentureLabNoord) en studentenonderzoek (Student Consultancy).

Behalve dat bedrijven met subsidie aan een van de vijf programma's kunnen deelnemen, kunnen organisaties die opleidingen aanbieden zich ook nog steeds aanmelden voor accreditatie.