Tunnel tussen Noordhorn en Zuidhorn officieel in gebruik genomen

Het nieuwe deel van de N355 tussen Noordhorn en Zuidhorn en de bijbehorende tunnel is op maandag 15 september officieel geopend. Onder andere gedeputeerde Mark Boumans en burgemeester van Zuidhorn Bert Swart waren daarbij aanwezig. De aanpassingen van de weg hebben te maken met de aanpak van de vaarweg Lemmer - Delfzijl.

Het nieuwe deel van de N355 tussen Noordhorn en Zuidhorn en de bijbehorende tunnel is op maandag 15 september officieel geopend. Onder andere gedeputeerde Mark Boumans en burgemeester van Zuidhorn Bert Swart waren daarbij aanwezig. De aanpassingen van de weg hebben te maken met de aanpak van de vaarweg Lemmer - Delfzijl.

Wegomlegging N355

Na ruim een jaar zijn de werkzaamheden tussen Noordhorn en Zuidhorn zo goed als klaar. Tussen Noordhorn en Zuidhorn is bij de nieuwe wijk Oostergast een vaste hoge brug over het Van Starkenborghkanaal (onderdeel van de vaarweg Lemmer - Delfzijl) aangelegd. De provinciale weg N355 is omgelegd. Onder de Langestraat in Noordhorn is een tunnel gekomen, die aansluit op de nieuwe rotonde bij bedrijventerrein Mokkenburg.

Nieuwe brug

De provinciale weg  tussen Noordhorn en Zuidhorn (N355) is omgelegd vanwege de opwaardering van het Van Starkenborghkanaal. Over het kanaal komen nieuwe bruggen die de vaarweg geschikt maken voor schepen met drie of vier lagen containers. Bij de keuze voor de ligging van het nieuwe weggedeelte is ook rekening gehouden met de verdere ontwikkeling van de woonwijk Oostergast ten oosten van Zuidhorn. Door de wegomlegging hoeft het doorgaande verkeer in Zuidhorn en Noordhorn niet meer voor de brug te wachten. Hierdoor rijdt er minder verkeer door de dorpen.

Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl

De provincies Fryslân, Groningen en Rijkswaterstaat werken aan de verbetering van de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl. De vaarweg wordt dieper en breder gemaakt en een aantal bruggen wordt vervangen. Doel is dat grotere schepen vlot en veilig kunnen varen. Dan gaat het onder meer om klasse Va-schepen. Dat zijn schepen van 110 bij 11,4 meter met een gewicht van maximaal 3.000 ton. Zo is de weg vrij voor meer transport over water.