Tuinvogels tellen op 28 en 29 januari

Vogelliefhebbers kunnen komend weekend meedoen aan de veertiende nationale tuinvogeltelling. Het is de bedoeling dat mensen een half uurtje lang de vogels tellen die er in hun tuin voorbij komen. De aantallen en de soorten kunnen worden doorgegeven via www.tuinvogeltelling.nl. Op deze website staat ook informatie over hoe de verschillende vogelsoorten zijn te herkennen.

 

Vogelliefhebbers kunnen komend weekend meedoen aan de veertiende nationale tuinvogeltelling. Het is de bedoeling dat mensen een half uurtje lang de vogels tellen die er in hun tuin voorbij komen. De aantallen en de soorten kunnen worden doorgegeven via www.tuinvogeltelling.nl. Op deze website staat ook informatie over hoe de verschillende vogelsoorten zijn te herkennen.

Vorig jaar

Vorig jaar deden 55.000 mensen mee aan de telling. De top drie bestond uit de huismus, de koolmees en de merel. De pimpelmees stond op de vierde plaats. Dat was ook de top vier in Groningen, maar opvallend was het aantal spreeuwen dat in Groningen werd geteld. De spreeuw stond in de provincie Groningen op de zesde plaats, terwijl landelijk deze vogel uit de top tien viel.