Trendy uitstraling voor jeu-de-boulesbar BOEL dankzij creatieve voucher

Jeu-de-boulesbar BOEL aan de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen is sinds kort opgefleurd met muurschilderingen van illustratoren Jonna Bo Lammers en Lotte Masker. Dankzij de illustratoren ziet de tijdelijke bar er hip en trendy uit. Vrijdagmiddag wordt de bar officieel geopend. De muurschilderingen kwamen er met een bijdrage vanuit de regeling Creatieve Vouchers. Met deze regeling steunt de provincie ondernemers in het midden- en kleinbedrijf om samen te werken met de creatieve industrie.

Kwaliteit

Mkb’ers in onze provincie kunnen 50% van de kosten voor het inschakelen van een creatief ondernemer vergoed krijgen, met een maximum van € 5000. De vouchers moeten het ondernemerschap in de creatieve sector stimuleren en kunnen via de Stichting Kunst & Cultuur worden aangevraagd.  De regeling loopt in eerste instantie tot september 2019. De eerste voucher was voor ondernemer Henk Smit van jeu-de-boulesbar BOEL. Voor Smit is de regeling een mogelijkheid om een creatieve ondernemer te betalen en daarmee kwaliteit in huis te halen. 

Nieuwe verbindingen

De creatieve vouchers zorgen voor nieuwe verbindingen tussen de creatieve sector en het mkb. Zo kan bijvoorbeeld een horecaondernemer, die zijn terrasoverkapping wil vervangen, een designer inhuren die een speciaal ontwerp maakt. Of de winkelier die het personeel wil voorbereiden op agressief gedrag van klanten, kan een training in de vorm van een game laten ontwikkelen. Ook kan het wachtmuziekje gecomponeerd worden door een musicus en de bedrijfskleding kan duurzaam gemaakt worden in samenwerking met (mode)designers uit de creatieve industrie.