Tien miljoen beschikbaar voor investeringen Eemsdelta en Zernike

De provincie Groningen en het Rijk stellen 10 miljoen euro subsidie beschikbaar voor nieuwe bedrijven en ondernemers met uitbreidingsplannen in de Eemsdeltaregio en op de Zernike Campus in Groningen. Aanvragen voor deze Regionale Investeringssteun Groningen (RIG 2014) kunnen vanaf woensdag 15 oktober worden ingediend. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) zal de projecten beoordelen.

 

De provincie Groningen en het Rijk stellen 10 miljoen euro subsidie beschikbaar voor nieuwe bedrijven en ondernemers met uitbreidingsplannen in de Eemsdeltaregio en op de Zernike Campus in Groningen. Aanvragen voor deze Regionale Investeringssteun Groningen (RIG 2014) kunnen vanaf woensdag 15 oktober worden ingediend. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) zal de projecten beoordelen.

Meer banen

De regeling is ingesteld op basis van de adviezen van de commissie Willems, die de mogelijkheden bekijkt voor samenwerking van nieuwe bedrijven en midden- en kleinbedrijven met de chemische industrie en andere sectoren in Groningen. De RIG 2014 moet de komst stimuleren van nieuwe bedrijven of uitbreidingsprojecten in de Eemsdeltaregio en op het Zernike Campus. Hiermee wordt de economische structuur versterkt en worden er banen gecreƫerd in de provincie.

Subsidie aanvragen

Wilt u voor uw plannen gebruik maken van de RIG 2014? Op de website van het SNN vindt u meer informatie over de regeling en alle voorwaarden. U kunt op deze pagina ook terecht voor het aanvraagformulier.