Tien genomineerde bedrijven voor Groninger Ondernemingsprijs bekend

De tien genomineerden voor de Groninger Ondernemingsprijs 2019 zijn bekend. Het gaat om 365 Werk (Groningen), Bakkerij Haafs (Groningen), Boikon (Leek), EAZ Wind (Hoogezand), Gadero (Groningen), Heiploeg (Zoutkamp), Paragon/Whimzees (Veendam), Qbit (Groningen), Solarfields (Groningen), Witec (Stadskanaal). 

Drie finalisten

De tien bedrijven hebben nu de tijd zich voor te bereiden op de nomatiebijeenkomst op donderdag 26 september bij Noorderpoort Automotive in Groningen, waar ze zich presenteren. Daar kiest de jury de drie finalisten. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de finalebijeenkomst in MartiniPlaza Groningen op woensdag 27 november.

Over de prijs

De Groninger Ondernemingsprijs wordt sinds 1997 uitgereikt aan een toonaangevend bedrijf in de provincie Groningen. Vorig jaar ging de prijs naar Koopman Logistics uit Leek. Het doel van de prijs is om de economie van Groningen te stimuleren, door bedrijven zichtbaar te maken en een relevant netwerk te bieden. Patrick Brouns, gedeputeerde voor economische zaken, is voorzitter van de jury.