Theatervoorstelling Zwembadverhalen in Haren tijdens zomerweken

Vanaf 29 juni tot en met 10 juli 2016 is de openluchtvoorstelling Zwembadverhalen te zien rond de voormalige buitenbaden van De Scharlakenhof in Haren. Zwembadverhalen is een voorstelling gemaakt voor en door de inwoners van Haren en omgeving, en is ge├»nspireerd op ingezonden verhalen en herinneringen aan zwemmen. De theatervoorstelling, waaraan ook de provincie Groningen bijdraagt, is een initiatief van Stichting Gedeelde Verhalen.

Hedendaags sprookje

Zwembadverhalen is een hedendaags sprookje, waarin werkelijkheid, fantasie en magie met elkaar verweven zijn. De voorstelling gaat over een prille liefde tussen twee kinderen die bij het zwembad is ontstaan. Ze raken elkaar uit het oog, groeien op en leven hun levens als ieder ander. Toch blijven ze aan elkaar denken en trekt de herinnering aan het zwembad hen jaren later weer naar precies dezelfde plek. Spelen de mythische wezens Pan en zijn faunen hierbij misschien een rol?

Vrijwilligers

Amateurspelers en vrijwilligers hebben de voorstelling gemaakt, onder leiding van professionals zoals Anne van Slageren en Izaline Calister. Leerlingen van het Zernike College componeerden zelf de muziek en schreven ook de songtekst. Uniek is dat bij iedere voorstelling een gebarentolk voor doven en slechthorenden aanwezig is en dat in de voorstelling gebarentaal is verwerkt.