Tentoonstelling Politiek in Prent 2010 in provinciehuis

Bekijk het roerige politieke jaar 2010 opnieuw door de ogen van politiek tekenaars, die met een scherpe pen vol humor en satire hun visie geven op de gebeurtenissen van de dag. Van woensdag 14 september tot en met donderdag 13 oktober hangt de nieuwe tentoonstelling Politiek in Prent 2010 in het provinciehuis in Groningen. De tentoonstelling is gratis toegankelijk op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Bekijk het roerige politieke jaar 2010 opnieuw door de ogen van politiek tekenaars, die met een scherpe pen vol humor en satire hun visie geven op de gebeurtenissen van de dag. Van woensdag 14 september tot en met 13 oktober hangt de nieuwe tentoonstelling Politiek in Prent 2010 in het provinciehuis in Groningen. De tentoonstelling is gratis toegankelijk op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Thema's

De tentoonstelling Politiek in Prent brengt het jaar 2010 op een unieke wijze in beeld. De deelnemende 28 tekenaars lieten zich inspireren door de belangrijkste onderwerpen van dit jaar: de verkiezingen en roerige kabinetsformatie, bezuinigingen in de kunstsector, ontucht in de katholieke kerk, de financiƫle crisis in Griekenland, het zorgplan van Obama en de blijvende hete hangijzers Afghanistan, Iran, Irak en Noord-Korea.

Inktspotprijs 2010

Tekenaar Peter van Straaten won voor de vierde keer de Inktspotprijs voor de beste politieke spotprent die afgelopen jaar is gepubliceerd in de landelijke en regionale pers. Zijn prent 'De Kruisverkrachting' verscheen op 20 maart 2010 in Vrij Nederland en is te zien op de expositie. Drie eervolle vermeldingen voor Inhoud, Beeld en Humor zijn verleend aan respectievelijk Arend van Dam, Ien van Laanen en Len Munnik.

Kijk voor meer informatie op www.pers-en-prent.nl.