Symposium Energietransitie op 10 maart in Groningen

De noordelijke natuur- en milieuorganisaties en het IVN organiseren 10 maart in Groningen een symposium over energietransitie en de samenhang met natuur, landschap en leefomgeving. Voorafgaand daaraan praten de organisaties met maatschappelijke instellingen en inwoners van de provincie om hun ideeën hierover te horen.

 

De noordelijke natuur- en milieuorganisaties en het IVN organiseren 10 maart in Groningen een symposium over energietransitie en de samenhang met natuur, landschap en leefomgeving. Voorafgaand daaraan praten de organisaties met maatschappelijke instellingen en inwoners van de provincie om hun ideeën hierover te horen.

Discussieavond in Uithuizen

Kort geleden debatteerden omwonenden, bestuurders, ambtenaren en maatschappelijke organisaties in Uithuizen over energietransitie. Ze spraken onder meer over een plan van de leerlingen van het Hogeland College in Warffum voor een landschap met zonnepanelen op de dijken en windmolens in de Eemshaven. De leerlingen maakten bij hun plan gebruik van de aanwezige infrastructuur. Over één ding was de zaal unaniem: álle duurzame energiebronnen zijn nodig, maar alleen met oog voor natuur, landschap en leefomgeving.

Op 8 en 11 februari vinden in Drachten en Hoogeveen nog twee van dit soort discussieavonden plaats, vooruitlopend op het symposium van 10 maart, in het Gasuniegebouw.