Subsidies voor slimme techniek

Twee projecten gericht op slimme techniek krijgen subsidie van de provincie. Er gaat geld naar een systeem voor automatische belading van draaimachines, een zogenaamd robot beladingssysteem, en naar de ontwikkeling van nieuwe modellen voor een innovatief koelsysteem voor gebouwen. De bijdragen komen uit het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen.

Twee projecten gericht op slimme techniek krijgen subsidie van de provincie. Er gaat geld naar een systeem voor automatische belading van draaimachines, een zogenaamd robot beladingssysteem, en naar de ontwikkeling van nieuwe modellen voor een innovatief koelsysteem voor gebouwen. De bijdragen komen uit het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen.

Robotisering

STT Products BV in Tolbert ontvangt een subsidie van 50.000 euro voor de ontwikkeling van een robot beladingssysteem. Met deze continu draaiende machine en een nieuwe werkmethode verwacht het bedrijf de toenemende vraag aan te kunnen. STT Products ontwerpt en ontwikkelt slimme technische oplossingen voor bijvoorbeeld de productie van precisie-instrumenten (fijnmechanisatie) die productieprocessen vereenvoudigen en versnellen.

Innovatief koelsysteem voor gebouwen

Voor de ontwikkeling van prototypes voor de ontwikkeling van een innovatief koelsysteem voor gebouwen krijgt Mark BV in Veendam een bijdrage van 15.000 euro. Het project zorgt voor mogelijkheden tot verdere groei van Mark BV en voor extra werkgelegenheid. Mark BV is gespecialiseerd in de ontwikkeling van apparatuur op het gebied van luchtverwarming, luchtbehandeling en ventilatietechniek.

Subsidie

Met het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen wil de provincie Groningen het Groninger midden- en kleinbedrijf stimuleren. De subsidie is bestemd voor innovatieve en duurzame projecten.