Subsidies voor Pura Vida, Groningsch Peil en volleybalinterlands

Drie grote evenementen krijgen een subsidie van de provincie Groningen. Het Noord-Nederlands orkest (NNO) ontvangt 12.500,- euro voor het openluchtconcert Pura Vida 2013, Stichting Muziek Over Groningen krijgt 10.000,- euro voor het festival Groningsch Peil 2013 en de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) kan rekenen op een bijdrage van 3000,- euro voor drie volleybal-oefeninterlands. Het geld komt uit het provinciaal budget voor grote evenementen.

 

Drie grote evenementen krijgen een subsidie van de provincie Groningen. Het Noord-Nederlands orkest (NNO) ontvangt 12.500,- euro voor het openluchtconcert Pura Vida 2013, Stichting Muziek Over Groningen krijgt 10.000,- euro voor het festival Groningsch Peil 2013 en de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) kan rekenen op een bijdrage van 3000,- euro voor drie volleybal-oefeninterlands. Het geld komt uit het provinciaal budget voor grote evenementen.

Pura Vida

Het openluchtconcert Pura Vida van het Noord Nederlands Orkest vindt dit jaar op 31 augustus plaats. Het gratis concert wordt voor de zevende keer georganiseerd bij het Oldambtmeer in Blauwestad.

Groningsch Peil

Het vierdaagse festival Groningsch Peil speelt zich af in de binnenstad van Groningen van 23 tot en met 26 oktober 2013. Binnen en buiten zijn er gratis optredens van beginnende talentvolle bands uit de regio, zoals op een buitenpodium op de Grote Markt. In totaal zijn er meer dan 100 optredens van zowel bands als dj's.

Volleybal-oefeninterlands

De Nederlandse Volleybal Bond organiseert op 30 en 31 augustus de volleybal-oefeninterlands 2013 in Martiniplaza. Op 30 augustus speelt het herenteam tegen Duitsland en op 31 augustus het damesteam tegen TsjechiĆ«. Verder zijn verschillende activiteiten zoals workshops, trainerclinics, een kinderpersconferentie en meet & greet met de spelers.