Subsidies voor leefbaarheidsprojecten in Westerkwartier

De provincie Groningen draagt in totaal 130.000 euro bij aan diverse leefbaarheidsprojecten in het Westerkwartier. In de gemeente Marum komt een nieuwe multifunctionele ruimte in een nieuwe woon-zorgvoorziening. Leek krijgt subsidie voor een Hippe Hangplek en het muziekfestival Chillin'Fields. Ook is er geld voor de renovatie van zwembad De Woldzoom in Grootegast.

De provincie Groningen draagt in totaal 130.000 euro bij aan diverse leefbaarheidsprojecten in het Westerkwartier. In de gemeente Marum komt een nieuwe multifunctionele ruimte in een nieuwe woon-zorgvoorziening. Leek krijgt subsidie voor een Hippe Hangplek en het muziekfestival Chillin'Fields. Ook is er geld voor de renovatie van zwembad De Woldzoom in Grootegast.

Projecten

De volgende leefbaarheidsprojecten krijgen een subsidie:

  • De gemeente Marum (55.600 euro subsidie) wil een multifunctionele ruimte, het zogenaamde Hart van Marum, bouwen op de begane grond van een nieuw te bouwen woon-zorgvoorziening voor ouderen. De gemeente is initiatiefnemer en ontwikkelaar van deze ruimte en werkt nauw samen met Welzijnsorganisatie t Marheem, Biblionet, het Centrum voor Jeugd en Gezin en Zonnehuisgroep Noord.
  • Hippe Hangplek (21.000 euro subsidie) is een samenwerkingsproject van de gemeente Leek en leerlingen van RSG De Borgen. Jongeren kunnen elkaar hier ontmoeten en samen internetten. Technasiumleerlingen (havo-/vwo) hebben het ontwerp en de projectleiding verzorgd en techniekleerlingen (vmbo) werken mee aan de bouw van de Hippe Hangplek.
  • Het muziekfestival Chillin'Fields van de Stichting Zevenhuister Entertainment Groep (ZEG) (48.00 euro subsidie) wordt op 2 mei 2015 georganiseerd door vrijwilligers in Zevenhuizen.
  • De zwembadaccommodatie De Woldzoom in Grootegast (ruim 47.000 euro subsidie) wordt gerenoveerd en uitgebreid met een nieuwe opslagruimte voor gereedschap en machines en een werkplaats voor reparaties door vrijwilligers.

Budget

Het budget Leefbaarheid niet-krimpgebieden is bestemd voor elf gemeenten die niet onder de krimpgebieden vallen. Het gaat om de gemeenten Bedum, Winsum, Ten Boer, Groningen, Haren, Slochteren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Marum, Grootegast en Zuidhorn. De provincie heeft eenmalig een bedrag beschikbaar voor de verbetering van leefbaarheid in deze gemeenten.